Velmi nervózní jsou lidé, kteří žijí nedaleko neštěmické radnice. V dlouho prázdném a poničeném domě v Opletalově ulici se občas objeví dělníci, kteří zde něco dělají. Neštěmičtí se bojí, že majitel domu zde chce zřídit novou ubytovnu.

„To by byla katastrofa. Již tak tu v okolí žije dost problémových lidí. Ubytovna by znamenala jen další peklo," soudí Zdeňka Prokešová.

Starostka Miloslava Válková tvrdí, že neví, co má nový majitel s domem za záměry. „Samozřejmě že zde žádnou ubytovnu nechceme. Ale je to jeho majetek a bohužel jeho záměry ovlivnit nemůžeme," uvedla starostka Válková.

Dům v Opletalově uliciVe zděném obytném domě v centru Neštěmic se nachází 12 malometrážních bytů. V minulosti místním seniorům sloužil jako dům s pečovatelskou službou. Později ho neštěmická radnice prodala. Nový majitel se o něj nestaral a dům chátral. Skončil v elektronické dražbě a neštěmická radnice ho chtěla koupit. Ovšem jiný zájemce ji přeplatil.

Možné hrozby si přitom byli neštěmičtí zastupitelé vědomi. Když se dům objevil v dražbě, chtěli ho koupit. Ale stanovili limit dva miliony korun. Nový majitel  nakonec dal více, přes tři miliony, a obvod přeplatil.

„Byla chyba, že radnice dům nejprve prodala. I to, že ho nekoupila zpět. Jde o lukrativní objekt v centru obvodu, na který nyní ztratila vliv," řekla místní obyvatelka Eliška Cesarová.
Podle katastru nemovitostí má objekt dva vlastníky, nejspíše manžele. Pocházejí z Prahy. Kontakt se na ně redakci získat nepodařilo.

Někteří zastupitelé obyvatele uklidňují, že jejich obavy mohou být liché. „Já je chápu, sama mám zkušenosti s ubytovnou. Ale že někdo koupí dům, přeci neznamená, že zřizuje ubytovnu," uvedla Lenka Jaremová.

Problémy ubytoven v Ústí řeší obvodní radnice i magistrát velmi často. Město například koupilo ubytovnu v ulici Čelakovského a přebuduje ji na malometrážní byty.