„Připravujeme s naším týmem již druhý ročník této akce. Program je v podstatě hotový. Sportovat budou moci děti i dospělí," informoval hlavní pořadatel Miroslav Bísek.

BĚŽECKÁ EXHIBICE HOKEJISTŮ

Program začne v 10.00 závodem dětí na in-line bruslích. Charitativní in-line závod dospělých pro Adru na deset kilometrů startuje o hodinu později.

„Novinkou je exhibiční běžecký závod hokejistů HC Slovan. Zapojí se také ústečtí fotbalisté, basketbalisté a další sportovci. Start bude ve 13.00," přiblížil program Miroslav Bísek.

Start hlavního závodu charitativního Běhu pro Adru na 10 kilometrů bude v 15.00. Předcházet mu budou dětské běhy a lidový běh. Tratě pro běžce a in-line bruslaře povedou po cestách v sadech.

STARTOVNÉ, TOMBOLA, PŘÍSPĚVKY

„Pro Střekováčka je určen výtěžek ze startovného, z tomboly a také z příspěvků, které budou do zapečetěných pokladniček vybírat dobrovolníci," sdělil Miroslav Bísek. Kdo se nemůže závodů zúčastnit a chce přispět, může peníze poslat na transparentní účet 2300718777 / 2010.

Střekováček je součástí dětského domova na Střekově. „Je to zařízení určené pro děti od tří do osmnácti let, které se ocitly ve složité situaci, jsou v ohrožení života, nemají přiměřenou péči a jsou týrané nebo zneužívané. Dětem poskytujeme pomoc prakticky okamžitě a jsme připraveni je přijmout 24 hodin denně," vysvětlila ředitelka domova Hana Melzerová.

Střekováček je krizovým zařízením, děti tu zůstávají po dobu nezbytně nutnou, což mohou být dny, ale i týdny nebo měsíce.

Peníze v domově využijí na obnovu a vybavení kuchyňské linky pro zařízení Střekováček.

„Chceme být dobře vybaveni. Kuchyňská linka dosluhuje, budeme potřebovat i nové spotřebiče jako sporák, varnou desku nebo lednici. Za příspěvek předem děkujeme," řekla ředitelka Hana Melzerová.