„Je to takový chaos, někde prší hodně, jinde málo nebo vůbec. Nejvíce pršelo v noci na čtvrtek na Ústecku, Ústečáci si proto myslí, že pršelo všude. Příčinou je nesourodá oblačnost, která přináší přeháňky a bouřky," vysvětlil Martin Novák, prognostik hydrometeorologického ústavu na Kočkově.

Déšť a bouřky by mohly ovlivnit ještě začátek příštího týdne. Dostatek srážek se příznivě projevil na hladině Labe. Zatímco v pátek 27. května poklesla na 154 centimetrů, ve čtvrtek přesáhla dva metry.

O AKCI PŘIŠLI SENIOŘI I DĚTI

Naopak přívaly vody opět zastavily vlaky na trati Děčín - Drážďany v Německu. V Proboštově na Teplicku museli ve čtvrtek odložit plánovaný program k Mezinárodnímu dni dětí. „Důvodem je to, že po dlouhotrvajícím dešti je terén v areálu Pohodlíčko, na kterém se měl program odehrávat, úplně podmáčený," potvrdila starostka Zdeňka Chládková.

Ze stejného důvodu se nekonaly ani Sportovní hry seniorů v Litvínově. Tam bylo slavnostní zahájení nakonec prvním a zároveň posledním bodem programu.

„Ani jedna disciplína by nešla dělat pořádně. Sportovní hry musíme zrušit," řekl hlavní rozhodčí Václav Šulc směrem k účastníkům. Do Litvínova se ve čtvrtek sjelo zhruba osm stovek důchodců z celkem čtyřiatřiceti týmů z Ústeckého kraje