Setkání v krásném prostředí Českého Švýcarska se o uplynulém víkendu uskutečnilo pod záštitou starostky městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa Renaty Zrníkové.

NEJSLADŠÍ ZÁŽITEK

„Nápad připravit setkání vznikl už před pár měsíci při jednání s předsedkyní Českého statistického úřadu Ivou Ritschelovou, která již roky podporuje dětský domov na Severní Terase. Pro děti, které dosud neměly v životě příliš štěstí, to byla možnost poznat nové přátele, užít si volný čas a skvěle se na začátku školního roku pobavit," říká Renata Zrníková.

Do přípravy pestrého programu se zapojil i Dům dětí a mládeže v Ústí nad Labem.

A program víkendového setkání v Krásné Lípě byl opravdu zajímavý děti hrály seznamovací a zábavné hry, se zápalem soutěžily ve sportovní olympiádě, navštívily interaktivní výstavu Domu Českého Švýcarska v Krásné Lípě a zřejmě největším a zároveň nejsladším zážitkem byla exkurze v Čokoládovně Mana.

Seznámily se s ruční výrobou bonbónů z pravé belgické čokolády, a dokonce si samy zhotovily svoji vlastní čokoládu. Poslední večer byl zakončen táborákem a opékáním vuřtů.

NAVÁZÁNÍ NOVÝCH PŘÁTELSTVÍ

„Radost dětí a navázání nových přátelství jsou důkazem toho, že se víkendové setkání vydařilo. A rozhodně nešlo o setkání poslední," doplňuje Renata Zrníková.

Celý víkend s dětmi strávili nejen ředitelky domovů a jejich vychovatelé, ale i starostka Zrníková, profesorka Iva Ritschelová a ředitel DDM Jan Eichler.

„Obrovské poděkování za obětavou práci patří všem, kteří se o děti pečlivě starají a vedou je jejich životem. To nejcennější, co můžeme my dospělí dětem dát, je vlastní čas a láska," dodává Renata Zrníková.