Nedělní program pro děti ve Vile Sebuzín připravil spolek Za Sebuzín krásnější, kterému předsedá Jaromíra Zajícová. "Dnes tu jsem za pekelníka, ale v civilním životě jsem křehká a jemná maminka, která se nástrahám pekla vyhýbá velkým obloukem. S Danou Lahovskou máme dlouhodobě dobrou spolupráci, v dubnu jsme ve vile pořádali pro místní občany zahradní slavnost. Byl to první ročník, ale přišlo asi osmdesát lidí. Hudba hrála k poslechu i k tanci, grilovalo se. V říjnu jsme potěšili především seniory. Pozván byl Jiří Helekal, akce se všem líbila," popisovala činnost spolku aktivní žena.

"Několikrát jsme pořádali ples, covid nám to na chvilku pokazil, ale my to nezdáváme. Poslední, dvanáctý ples byl v roce 2019 na Větruši. Objednali jsme dva autobusy, dopravovaly tanečníky tam i zpět. Největší akcí byl vždycky dětský den na našem fotbalovém hřišti. Každý má kamarády, byly tu děti z Církvic, Brné, Ústí i Litoměřic. Dvě stovky nadšených školáků, deset různých pozic, věcné ceny, převleky a smích," vypočítala Jaromíra Zajícová.

Skalní město v Tisé se proměnilo v peklo, přilákalo stovky lidí.
FOTO: Skalní město v Tisé se proměnilo v peklo, přilákalo stovky lidí

Vila Sebuzín je opravdu krásná. Všude to voní, na první pohled neskutečný pořádek, obrazy malíře Urbana, funkční krb, občerstvení. Provozní Dana Lahovská pochválila divadlo, vyprovodila hosty a za chvilku spěchala na autobus. Zrovna se rozsvítil vánoční strom u kapličky.