„Naprosto s tím nesouhlasím. Je to věc každého živnostníka, zdali má nebo nemá kuřáckou hospodu. Jsme v demokratické zemi a každý člověk si může svobodně rozhodnout, kam by chtěl jít," reagoval majitel liboucheckého Klubu U Johna Martin John.

Podle Vlastimila Žáčka, majitele střekovské restaurace U Lípy, zákon dokonce negativně ovlivní výtoč piva. „Lidé si raději koupí pivo v supermarketu a budou pít doma. Nevím, proč poslanci nenechají každého rozhodnout, jestli chce jít do kuřáckého či nekuřáckého podniku," reagoval hostinský. „Sami máme dvě ze tří místností nekuřácké, dělali jsme i stavební úpravy. Plošný zákaz je podle mě zbytečným omezováním," zlobil se Žáček.

Boxerovi Lukáši Konečnému, který provozuje restauraci Eden v Doběticích, naopak zákaz nevadí. Kouření je u něj zakázané už od začátku listopadu. „Měl jsem z toho trochu obavy, ale zatím je to dobré. Na kšeftu se to negativně neprojevilo. Naopak. Kuřáci chodí kouřit na krytou terasu a začali chodit lidé, kterým dříve vadilo zakouřené prostředí," uvedl Konečný.

Zákon ještě musí posoudit Senát a podepsat prezident.