Do soutěže posílala rodina snímek na poslední chvíli. Rozhodl společný nápad Sabiny a její babičky, která je autorkou vítězné, „srdcové“ fotografie.

POMÁHALI SOUSEDÉ I KAMARÁDI

„Zatím jsme jezdili v létě jen po Čechách. Vyhovovalo nám to, máme to tu rádi,“ řekla maminka Petra Mattauchová, která je majitelkou obchůdku s potravinami a tiskem v Chabařovicích u Ústí.

Zdroj: Deník/Radek Strnad

„Bylo nám jasné, že nemusíme přijít s fotkou z luxusní dovolené. Hezké dny se dají trávit i na zahradě u bazénu. A protože je i pro mého muže Deník srdcovka, poskládala dcera z 20 Deníků okolo sebe na naší zahradě velké srdce. A teď už to všechno víte,“ smála se Petra.

Rodině hodně pomohli sousedé, kamarádi i přátelé. „Sama Deník pravidelně kupuji, kupony z něj nám ale nosili právě také lidé z okolí. Tak je to tu běžné, podobně pomohli lidé Karolíně Syroťukové, letošní Dívce Ústeckého deníku. I ta je od nás z Chabařovic,“ nešetří nadšením Petra Mattauchová.

Hlavní výhru si převzala Petra Mattauchová. Cenu předala Mgr. Iveta Kovácsová CK IveRia TRAVEL.
Soutěž Deník na dovolené: Máme výherce! Vítězka si už převzala cenu

Nejvíce ji v Deníku zajímají zprávy z blízkého okolí, z Ústecka. Ráda si čte dojemné články o handicapovaných dětech, sama pomáhá sbírat víčka. Naposledy to bylo pro Elišku Kindlovou z Ústí. Na otázku, co tedy napsat aktuálního právě z Chabařovic, odpověděla s úsměvem: „To přece vy víte nejlépe. A já si to pak jen ráno přečtu v Deníku.“

ITALŠTINU SE NEBUDE UČIT

Sabinu zase poslední dobou nejvíc zaujal celostránkový rozhovor s mladým libereckým pop zpěvákem Sebastianem.

„Mám ho ráda já i má mladší sestra, lituju ho, jak to má se svojí slečnou. Nejradši mám písničky Kazety nebo Zázrak, ty dvě mají něco do sebe,“ řekla dívka s tím, že s letní soutěží Deníku prostě jenom zkusili štěstí. „Věděli jsme, že když to vyjde, můžeme si poprvé zajet někam k moři. A ono to klaplo. Těším se, až se na pláži opálím,“ řekla Sabina. Italštinu se prý ale učit nebude.

„Snad tam kluci budou umět anglicky. Máme angličtinu i ve škole, ale radši se v ní trošku zdokonalím, než pojedu,“ prozradila Sabina, která je studentkou ústecké Obchodní akademie z Pařížské.

Po návratu se prý v Deníku rádi fotkami z dovolené pochlubí.

3. VERONIKA A VILÉM ERLEBACHOVI, KRKONOŠE.
FOTO, ANKETA: Čtenáři vozí Deník na dovolenou. Kterého z nich pošleme k moři?