„Byla to hrozná dřina, některé kameny přenášelo šest silných chlapů," potvrdila pokladní.

Pískovcové město

Spousta turistů přijela od sousedů z Německa. Manželé Irena a Robert se dvěma syny dorazili z Brna. „Někdo jezdí k moři, my poznáváme naši krásnou vlast. V pondělí jsme byli ve Hřensku, nádhera. Dnes obdivujeme pískovcové kamenné město a foťák máme plný. Kluci si to užívají, ani nevím, kde jsou," konstatovala hezčí polovička páru.

Na strmých schodech panáčkoval pes, ale všichni postávali kolem slečny, která měla na ruce malého dravce. „ Je to poštolka, jmenuje se Julinka a jsou jí dva roky. Vychovala jsem ji od kuřete. Někoho na cestách doprovází pes, nebo bílá krysa na rameni, já mám poštolku," vypráví.

Zajímavá atrakce

Studovala ve Šluknově, kde byl sokolnický kroužek. Už jednu poštolku měla, Julinka je druhá. „Nebydlím v Ústí nad Labem, ale mám tu přítele, který mi ukazuje okolí města. Skály v Tisé se mi moc líbí. Překvapuje mě zájem lidí o mého opeřence. Němci si nás fotí jako atrakci a já jim musím vysvětlovat, čím se krmí," říká Petra Konfronková z Týnce nad Labem.

Mraky hrozily deštěm, ale dokumentaristů tam bylo stále dost. Jeden z nich odvážně postavil svůj stativ na obnaženou homoli a čekal na vhodný okamžik. Krásných fotek určitě pořídil víc. V dálce byl vidět kostel, rybník, barevné střechy chalup a šedé kopce na obzoru. Do konce prázdnin chybí ještě dva týdny, v Tisé je krásně každý den. V sobotu 30. srpna se ve skalách budou dít pohádkové věci.