Produkci dvaceti sedmi minipivovarů nabídne v krajském městě Ústecký pivní jarmark v sobotu 12. května od 10 do 22 hodin na Kostelním náměstí u OC Forum.

„Letos je to už 8. ročník oblíbené akce,“ řekl Hynek Verner, ústecký muzikant a producent, který akci spolu s ústeckým pivovarem Na Rychtě organizuje.

„Jarmark navštěvujeme pravidelně, budeme tu tedy v sobotu poosmé. Nabídneme devět druhů piv, novinka v Ústí bude Raubíř. Těšit se lze na jahodové i třešňové pivo, Sumečka a Samuraje, nejsilnější je Kubík šestnáctka,“ přiblížil vlastník varnsdorfského minipivovaru Kocour Josef Šusta.

HUDBA RŮZNÝCH STYLŮ

„Návštěvníci se mohou těšit na koncert skupiny The Boom Beatles Revival Bandu, kubánské Caribe, Old Boys, country Kliďánko, také na dětský sbor Ústecké Bambini i jarmareční stánky a uzeného býčka. Hudební hvězdy budou Top Dream Company, kde dříve zpíval Ondřej Ruml a teď mají vokalistu z teplické konzervatoře,“ upozornil Verner.

Ústecký schod 2017.
Kdysi tradiční závod je zpět: V sobotu na Ústecký schod

Zajímavostí bude nově brusič skla. Návštěvníkům vybrousí půllitr podle vlastního přání. Především děti organizátoři zvou na hrobské Divadlo V Pytli nebo Divadlo Krabice Teplice a nováčka jarmarku, loutkové divadlo Jabada.

Zubrnický májový jarmark, největší a nejnavštěvovanější akce v Muzeu lidové architektury, se koná 12. a 13. května denně mezi 9. a 17. hodinou.

SKLÁŘI I DRÁTENÍCI

Tradičně tu zahájí zábavu na návsi folklórní krásnolipský soubor Dykyta. „Mezi řemeslníky se zde objeví skláři, hrnčíři i dráteníci,“ popsala pořadatelka Jitka Ledvinková. A slibuje také oblíbený stánek s voňavými pečenými bramborami.

„Radost nejmenším jistě udělá dřevěná hračka, kolotoč i houpačka. Samozřejmě nebude chybět pohádka, letos ji zahraje v sobotu Divadlo Agnez a v neděli litoměřické Sváťovo dividlo. Příjemně čas uteče s úkoly jarmareční stezky, nudit se nebudete s Panoptikem Maxe Fische z Teplic, ústeckým Orangutálním dividlem a do jarmarečního dění vás zapojí také Divadlo V Pytli,“ uvedl šéf skanzenu František Ledvinka.

Ústecká zoo zve v sobotu na již 14. ročník akce s názvem Po liščí stopě, kterou pořádají ústečtí skauti. V zoo budou připravena stanoviště s různými úkoly zaměřenými na znalosti přírody, různé dovednosti, bystrost, obratnost a další vlastnosti, které jsou rozvíjeny ve skautských oddílech.

"Soutěží se však mohou zúčastnit i ostatní dětští návštěvníci zoo. Akce trvá od 10. do 15. hodin, start je možný od spodního či horního vchodu do zoo, ale cíl a vydávání cen je pouze u spodního vstupu do 16. hodin," upozornila mluvčí zoo Věra Vrabcová.

Výroční 11stupňový speciál T.G.M. uvařili v pivovaru Na Rychtě.
Speciální pivo a opera. Ústí slaví sté výročí republiky