Bereme nářadí, barvy a sekačky a vyrážíme do Klokánku! Podobnou větu si řekli zaměstnanci firmy Mercedes-Benz Financial Services (MBFS), kteří se v rámci dlouhodobého mezinárodního projektu Day of Caring dobrovolnický den rozhodli pomoci ústecké pobočce Fondu ohrožených dětí.

„Podobné iniciativy probíhají i v dalších zemích Evropy, kde je naše společnost zastoupená. Letos v ČR padla volba na ústecký Klokánek, z čehož i my osobně máme velkou radost, protože víme, v jaké nelehké situaci se organizace nachází. Přijeli sem zaměstnanci z Prahy, Brna a Olomouce, ale i kolegové ze Slovenska, pomůžeme se vším, s čím budeme moct," sdělil Martin Jírovec, marketingový manažer.

V pátek ráno dorazil vedle sedmdesátičlenného týmu také ředitel společnosti MBFS Ralf Ewald. Ten s sebou přivezl šek na 10 tisíc eur.

„Není to jen formální pomoc, má to opravdu i lidský rozměr a jsou to všechno velcí sympaťáci. Všem, kteří se na dnešním dnu podíleli, bych chtěla moc poděkovat," doplnila ředitelka Klokánku Daniela Brníková.

Dobrovolníci pracovali v několika skupinách a zaměřili se na celý areál, od zahrady až po vnitřní prostory. „Klokánek dostal v minulosti od zdejší školky dětskou sestavu, takže jsme ji postavili a teď ji nalakujeme. Je to nastavené tak, aby Klokánek s dnešním dnem neměl spojené žádné náklady. Materiál, barvy, pomůcky, vše jsme nakoupili my," sdělil Martin Jírovec.

A zatímco jeden z týmů šel s dětmi z Klokánku do zoologické zahrady, další skupiny prořezávaly keře, natíraly plot kolem zahrady, lavičky nebo pískoviště. Všichni pracovníci byli vybaveni stylovými tričky a neustálým úsměvem ve tváři. Ve spolupráci s Městským úřadem Neštěmice pak pomohli také s úklidem areálu.