V pátek ráno pršelo, ale závod základních škol se stejně uskutečnil. „Byl to takový jarní deštík, který nikomu neublížil. Při závodech jsou stejně všichni mokří," poznamenal s úsměvem jeden z organizátorů Petr Šolc.

Stylová zdrávka

Tentokrát se přihlásilo do dračího rojení pět posádek základních škol a čtyři střední školy. Učitelé zůstali většinou na břehu, někteří jedinci šli ale dětem příkladem a usedli proti bubeníkovi.

VýsledkyZákladní školy:
1. Mix Cvakalové,čas 1:07:87
2. Hop Hop Hop, čas 1:10:48
3. Záloha Jateční, čas 1:13:54
Střední školy:
1. GMN Jateční, čas 1:02:48
2. Resslovka, čas 1:05:61
3. Zdravotní, čas 1:09:58

Trať byla dlouhá 200 metrů, v cíli byly připraveny medaile, poháry a fantastické dorty. Mladí kajakáři představili divákům svou šikovnost, jednotné dresy měla pouze Střední zdravotní škola.

Potom se rozhořela nemilosrdná bitva na řece a nejen vítězové neskrývali nadšení. Nejrychleji určenou trať v kategorii základních škol projeli Cvakalové z Ústí nad Labem v čase 1:07:87. Hned za nimi dorazili do cíle borci ze ZŠ Buzulucká z Teplic a všichni mladí sportovci měli velkou radost.

Dort zmizel rychle

„Úžasná zkušenost pro celý tým. Moc jsme toho nenatrénovali, ale to asi všichni. Pouze domácí vědí, jak nejlépe držet pádlo. Dort zmizel po několika minutách, kousek dostal i kormidelník. Všichni využili možnost si jízdu na dračí lodi ještě zopakovat. Tentokrát seděl proti bubeníkovi kolega Lukáš a jeho síla byla hned znát," prohlásil učitel Filip Jelínek a předal krásný pohár Ivě Vachové.

Ve druhém závodě zvítězili studenti Gymnázia Jateční časem 1:02:48. Stříbro brala Resslovka.

„V areálu naší školy je solidní posilovna, kde je i veslařský trenažér. Pár kluků si ho vyzkoušelo, ale na vodě je to přeci jen něco jiného. Byl to pěkný závod, hodně záleží na rozložení váhy v lodi, určeném tempu a dobré snídani," prohlásil František Cerman z Jateční.

Bezvadná akce.