“Provozovatelka dvou ubytoven nám dala výpověď z nájmu. Předpokládáme, že jejich provoz skončí k 30. červnu. Nejsme provozovateli, takže budovy určitě nepřebíráme s tím, že bychom je dál vedli jako ubytovny. Informovali jsme už i městské části a hejtmanství,” řekla mluvčí společnosti CPI BYTY Michaela Winklerová.

Co společnost s budovami udělá, zatím není zřejmé. “Prozatím nevíme, zda je budeme prodávat či nikoliv,” dodala Winklerová. 

Důvody vypovězení smlouvy z nájmu nechtěla provozovatelka ubytoven Lea Anderlová komentovat. “K věci budou další jednání,” podotkla Anderlová.

Podle střekovského zastupitele Jiřího Železného skončí provoz zřejmě v důsledku dopadů opatření obecné povahy. "Díky tomu už nebylo možné pro tuto ubytovnu čerpat žádné doplatky na bydlení pro nově uzavírané smlouvy," uvedl Železný.

Vláda ČR v demisi včetně premiéra Andreje Babiše navštívila některé problémové lokality v Ústí nad Labem. Všichni  členové vlády navštívili Sklářskou ulici v Předlicích a pak se přesunuli k ubytovně Modrá na Střekově.
FOTO: Život mezi odpadky v ghettu skončí, přeje si Babiš s vládou

Co s lidmi bude dál přiblížila předsedkyně sociálně zdravotní komise ústeckého magistrátu Lenka Jaremová. “Lidé by si měli začít aktivně vyhledávat bydlení jinde. My samozřejmě splníme zákonnou povinnost obce poskytnout jim sociální poradenství, což obsahuje i to, že jim předáme seznam s ubytovnami v podstatě v celé republice,” uvedla Jaremová s tím, že samo město nemá lidem povinnost poskytovat byty.

“Neziskovým organizacím zašleme dopis, aby k řešení této situace přispěly. Nevedeme přehled, kdo má kde trvalé bydliště, ale víme, že ne u všech klientů z těchto ubytoven jde o Ústí. Očekáváme tedy, že i jiné obce jim poskytnou stejný sociální servis,” řekla Jaremová. 

Více k tématu se dočtete v pátečním tištěném vydání Ústeckého deníku!

Letní kino v Ústí nad Labem.
Letní kino omlazuje. Opravují ho za plného provozu