Solidní pozice z loňského roku obhajovaly tři ústecké týmy. Lyžaři SKP skončili v roce 2013 na sedmém místě, Dobětičtí byli šestnáctí, Tisáci dvaadvacátí. Jak to dopadlo letos?

V pátek odpoledne v rámci slavnostního programu vystoupily i ústecké tanečnice ze souboru Marvenci a moc se líbily. A pak to vypuklo. Jako první disciplína inline brusle, kdy se končilo za tmy.

Další dva dny beach volejbal, biatlon, cyklistika, horolezecká stěna, jungle creek, kopaná, bungee running, kuželky, lukostřelba, nohejbal. orientační běh, plavání, rafty, stolní tenis, tenis a veslařský trenažer. „Chceme zopakovat loňský výsledek, máme natrénováno, ale konkurence je velká. Trochu jsme pokazili orientační běh, ale ještě horší byl tenis," hlásili po prvním dnu lyžaři z SKP.

Tisáci zcela propadli v orientačním běhu a Dobětičtí po skvělém začátku museli improvizovat. Cyklistické kritérium dvojic patří zcela jasně k nejtěžším soutěžím. Sedmdesát minut + jedno kolo. Na louce se vedle sebe seřadilo 130 odvážných dravců, po každém okruhu se jezdci střídali. „Bylo to hrozně rychlé, měl jsem smůlu při výjezdu na silnici. Nikdo neuhne! Následoval pád, rozbitá přilba, odřeniny, poslední místo. Tentokrát bylo zraněných docela dost, sanitka nestíhala přejíždět z místa na místo, dokonce ošetřovali i diváci. Předával jsem parťákovi v depu ohromnou ztrátu, ale vzdát jsem nemohl. Měli jsme bezvadný úvod do soutěže," říká potlučený Petr Hoskovský z Lentilek.

Po heroické stíhací jízdě nakonec z toho bylo 55. místo. Druhý den už nastoupit nemohl, zranění vyžadovalo klid a to bolelo celý tým. „Především na stěně a raftech byl Petr vždycky skvělý. Náhradník bude mít těžkou pozici," prohlásil šedovlasý muž z doprovodu a realita jeho slova potvrdila.

Na vyhlášení ani nečekali a promáčení vyrazili zpět do sídliště pod Erbenovou vyhlídkou. Určitě nezklamali, celkové devatenácté místo je povzbuzením do příštího roku.