Evangelický Ježíšův kostel je podstatně mladší, menší a skromnější. Postaven byl v roce 1907. Posledních patnáct let byl prázdný, zvon se odmlčel, zahrada zpustla. Na začátku června byly však všechny vchody otevřeny, na několika místech pracovali řemeslníci, vrcholil generální úklid.

Město Trmice zajímavý historický objekt v loňském roce odkoupilo. "Nabídka přišla nečekaně, město mělo zájem. V archivu jsem našel plány, následovala prohlídka, ekonomická rozvaha, konzultace s odborníky a památkáři. Veřejnosti bude poprvé představen v pátek 10. června při Noci kostelů. Celková rekonstrukce je plánována na několik let," tvrdil úředník města.  

projektant: Paul Lange
projekt: 10. 11. 1906
základní kámen: 8. 12. 1906
vysvěcení: 1. 11. 1907
stavitel: fa Berndt Göbel Trmice
stavebník: Farní úřad evangelické obce v Ústí nad Labem  

Z dokumentace je patrné, že v roce 1902 byl zakoupen pozemek na konci Žižkovy ulice za 3 400 K. Všechny místnosti byly vytápěné, navíc vybavené elektrickým osvětlením. Náklady na vybudování Božího domu se sakrálním  prostorem pro 250 sedících osob činily cca 37 000 K.

Kostel má čtyři samostatné vchody, v přízemí byl dříve byt. Do prvního patra vedou dvě schodiště. Krásné varhany jsou funkční, dřevěné lavice pokryl prach, trámy pod střechou jsou však suché, bez červotoče. "V přízemí se dělá vodovodní přípojka, instalují se nové elektrické rozvody. Vnitřní prostor mne překvapil svou jednoduchostí. Dřevěná podlaha, jeden obraz, velký lustr, kazatelna, varhany. Vitrážová okna kontroloval Zdeněk Kudláček. Přijel z Nového Boru, kde sídlí speciální firma, která má odbočku v Dubaji a v současné době velkou zakázku v Praze. Jednou tu bude knihovna, možná malá galerie, obřadní síň," řekl tajemník místního úřadu Jiří Švarc.  

Ještě je potřeba naladit varhany, zajistit mistra zvonaře, upravit zahradu a pozvat hosty na Noc kostelů. Držte jim palce, jednou to bude ozdoba Trmic.