Nemění se ovšem jenom nákupní místo, ale i den. „Budou se konat v úterý 11. března mezi devátou hodinou ranní a půl šestou večer," sdělil Adam Weber ze spolku Český um Artificium Bohemicum, jenž trhy pořádá.

„Po několika letech hledání vhodné lokality pro trhy v Ústí jsme si mysleli, že je to ta před kostelem Nanebevzetí Panny Marie," vysvětlil Adam Weber. „Jenže se změnil management sousedního obchodního centra, s nímž jsme spolupracovali, a má o pořádání trhů vlastní představy."

Bez spolupráce s vedením Fora u kostela bohužel nelze trhy pořádat. Spolek se proto rozhodl, že pro trhy najde jiné místo. „Farmářské trhy by kromě podpory lokálních producentů potravin a možnosti nakoupit kvalitní potraviny měly také sloužit pro oživení nevyužité plochy v centru města," pokračoval Weber.

Jinak ale sdružení bude dál pokračovat za podpory Ústeckého kraje v certifikování místních výrobců a prodejců, kteří pak na trzích nabídnou své výrobky. Přivede i nové. Jak vysvětlil ředitel OC Forum Václav Říčař, rozhodli se, že budou farmářské trhy pořádat ve vlastní režii. „Rádi bychom měli na trhy nějaký vliv. Bude to jedna z věcí, která nám pomůže budovat dobré jméno a třeba i naši prezentaci na veřejnosti. Rozhodně to ale nebude naše hlavní výdělečná činnost," dodal Říčař.