Na oblíbených trzích zákazníci nakoupí nejen na zdravou a chutnou večeři, ale klidně i zásoby na celý měsíc. Výrobci a prodejci navíc připomenou mnohdy již zapomenuté postupy kvalitní přípravy a výroby, které velkoprodukce nemá mnohdy šanci obsáhnout.

Zákazníci si budou moci pravidelně vybírat z výpěstků, produktů a plodů více než dvaceti lokálních producentů až do podzimu.

Malá sousedská sešlost

„Farmářské trhy na Kostelním náměstí se v minulosti staly oblíbeným cílem návštěvníků z širšího okolí. A to nejen díky kvalitní a čerstvé, ale zároveň rozmanité nabídce. Dbáme na pečlivý výběr provozovatelů, kteří se uchází o možnost účasti s akcentem na regionální příslušnost. Mnohdy se tedy jedná o malou sousedskou sešlost," vysvětluje s úsměvem marketingová manažerka OC Forum Kateřina Kejřová.

Obchodní centrum chce trhy podpořit zejména lokální prvovýrobce a originální producenty. Nabízený sortiment často v bio kvalitě obsáhne například tradiční masné a mléčné produkty, vejce, ovoce a zeleninu, ale také medy, džemy, suché plody, koření či bylinky a sazenice pro zahrádkáře.

V závislosti na ročním období budou dostupné i sezonní výpěstky či řemeslné výrobky. Zároveň se trhy stávají komunitní platformou pro setkávání, sdílení rad, tipů a receptů.