Ve Všebořicích v bývalém betonovém krytu sídlí už několik let TJ Lokomotiva Ústí nad Labem, skromný kuželkářský oddíl. Áčko mužů hraje III. ligu, béčko okresní přebor. Ženy hrají II. ligu a krajský přebor. Dokonce tam najdete i mládežníky a mužstvo neregistrovaných.

Veřejnost si může vyzkoušet barevné koule v pondělí a ve středu, vždy od 14.00 do 21.00 hodin. Od listopadu loňského roku se hraje na čtyřech nových drahách, které splňují ligové podmínky. Příjemné prostředí, dobré pivko.

„Od loňského května se tady tvrdě pracovalo. Kuželkáři se scházeli v montérkách a s lopatou v ruce. Sami připravovali základy pro položení nového moderního povrchu. Na nástěnce máme fotky, které dokumentují jejich práci den po dni. Museli jsme například vyhloubit šedesát centimetrů hlubokou díru na základní vanu. Následoval štěrk, odvodnění, betonová deska, kovová síť, dřevěná podlaha, odlití finálního povrchu," popsal Josef Wolf, který se v hale stará o občerstvení. Ten doplnil, že díky podpoře města a aktivitě všech členů, je nyní herna jako nová.

„Jo, to by bylo na dlouhé povídání, makali všichni. Venca, Jirka, Josef, Franta a další. Nechtěl bych na někoho zapomenout. V počítači máme pěkně pestrou dokumentaci. Tenhle objekt je skutečně bývalý betonový kryt, tak si představte tu původní podlahu. Byla to opravdu dřina," zapojuje se do hovoru vousatý Milan Stránský.

Moc lidí k nim prý nechodí, což je škoda. Přitom stačí zavolat pana Wolfa (777163601) a dohodnout si čas návštěvy. Cena i po rekonstrukci zůstala stejná a v porovnání s bowlingem je to legrace. V sobotu přivítají ženy soupeřky z Českých Budějovic, muži TJ Lokomotiva Ústí nad Labem se utkají s hráči Trutnova. Zastavte se na chvilku, hrát se tu začíná 10 hodin dopoledne. Uvidíte sami, že kuželky jsou náročnější než bowling.