V okolí Horky byl pro příchozí připravený bohatý doprovodný program. Lidé mohli obdivovat dobové zbraně i uniformy vojáků. Na akci bylo pořadateli vybíráno jednotné vstupné 50 Kč. „Část ze vstupného zůstane zde na severu Čech, lidé podpoří místní projekty,“ řekl jeden z pořadatelů.

Ještě před zahájením bitvy se diváci dozvěděli zajímavé informace. Například, že každý voják vystřílí za bitvu střelný prach v hodnotě 150 Kč, nebo to, že na jeden výstřel z děla je potřeba kilogram střelného prachu, což odpovídá zhruba 500 korunám.

Krátce po patnácté hodině hodině se začaly vojenské pluky čítající 250 vojáků přemisťovat na své pozice, a pak začala samotná bitva. Dění na bojišti doplňoval komentář pana Bureše, takže diváci měli detailní přehled o tom, co se právě děje.

V roli generála Karla Filipa Schwarzenberga se i letos představil Václav Vydra. Známý herec má rád koně, což se potvrdilo i na této bitvě. Diváci i samotní aktéři si rekonstrukci užili a náladu jim nezkazilo ani pošmourné počasí.

Daniela Repčáková se narodila Anně Repčákové z Děčína 28. srpna v 10.06 hodin v Ústí nad Labem. Měřila 42 cm, vážila 2,05 kg
Vítáme vás na světě! Nově narozená miminka na Ústecku