Celý týden Alena Hechterová připravovala pro předškoláky řadu her a pohádkových úkolů, kde nemohla chybět písnička, taneček a malování. Čtyřletá Kateřina vydá za pytel blech, když se začne zpívat, kroutí se jako žížala.

Cinkal rolničkami

Malý Vašík toho stihl mnohem víc. Chvilku cinkal rolničkami, potom přidal dřevíčka, vymaloval sluníčko a hurá k dědečkovi na dortík. Když se začalo soutěžit o sladkosti, snažili se všichni.

Udržet na lžíci kuličku v tanečním kroku nebo udělat s tímto náčiním poctivý dřep, to je panečku pro takové prcky pořádná zabíračka. Ale to byl pouze začátek.

Barevnou kuličku vystřídal bonbon a tempo se zrychlovalo. Nikdo nechtěl prohrát, ale pár sladkostí na zemi skončilo. Potom se kličkovalo mezi kuželi, skákalo v obruči, házely míče do koše i rafinovaných otvorů v papírové stěně. Potom přišla chvilka před opravdovou školní tabulí a dětská fantazie se projevila.

Kateřina plakala

Kluci kreslili fotbalové hřiště připomínající rýžové pole ve větru, holčičky zůstaly u kytiček. Malá Kateřina plakala, protože požadovala více místa pro své umění.

Závěrečný společenský tanec sice nebyl v královských róbách, ale nasazení bylo mimořádné. Finále! Černé čelenky dětí, rafinované pohyby maminek a radostný potlesk u otevřených dveří.

Dětský den přeci má patřit dětem. Paní Hechterová, to byla skvělá show!