Nově otevřená restaurace a pivnice Kocanda oživila ústeckou čtvrť Všebořice. Kocandu slavnostně otevřel ve čtvrtek přímo sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

„Objekt, kde se nyní Kocanda nachází, byl dlouho uzavřen a nevyužíván. Jsme rádi, že značka Gambrinus toto prostředí nově oživí a přispěje ke zvýšení kvality gastronomie v Ústí nad Labem," uvedl Václav Liška z Plzeňského Prazdroje.

Provozovatel restaurace Michal Ryšlavý si první dny otevření nového podniku pochvaloval. „Od hostů máme ve velké většině jen pozitivní ohlasy," usmíval se.

Zkřížený příbor

Grafické zobrazení půllitru piva a zkříženého příboru ve znaku restaurace symbolizuje důraz, který kladou majitelé restaurace na pevné spojení dobrého piva a jídla. Plzeňský Gambrinus se zde čepuje v originálním prostředí spjatém se značkou tohoto piva.

Řešení interiéru pochází z dílny architekta Tomáše Hrubého. „Host restaurace je spíše konzervativní, výstřelků se dosti bojí. Bavilo nás umístění vypalovaného loga „G" na záda židle, hraní si s motivy loga na desce stolu či na baru. A samozřejmě práce s umístěním a nasvícením dekorativní grafiky zlatých lánů s obilím," prozradil Hrubý.

Hlavní značkou piva je v Kocandě (původní význam tohoto slova je označení pro trhy na předměstí) Gambrinus 11° Excelent čepovaný přímo z pivních tanků. Na čepu jsou dále Gambrinus nefiltrovaný ležák, pšeničné pivo Fénix, plzeňský ležák Pilsner Urquell a nealkoholické pivo Birell.

Pro kuřáky i nekuřáky

Restaurace a pivnice Kocanda má kapacitu 92 míst, je rozdělena na část kuřáckou a nekuřáckou. Otevřeno má sedm dní v týdnu a v létě čeká na milovníky dobrého piva posezení na venkovní zahrádce. V poledne nechybí široký výběr obědových menu. V bezprostřední blízkosti restaurace je prostorné parkoviště. Hostům restaurace je k dispozici i internetové WiFi připojení.

Jak je zřejmé nejen z loga restaurace, v centru pozornosti vedle dobrého piva bude i dobré jídlo. Tradiční pokrmy české kuchyně, která využívá i produkty místních českých farmářů, jsou doplněny steaky z vyzrálého hovězího masa z jihoamerického skotu či pokrmy připravované z kuřecího masa z francouzského kukuřičného kuřete.