Při první jízdě ze dvou tam i zpět se autobus zastavil na levínském nádraží pro Michala Dymku, který jako dětská hvězda zazářil ve filmu Páni kluci, který se na tehdy ještě funkční železnici natáčel.

„Víme, že do řízení historických autobusů je Kopta zapálen. Oslovili jsme ho tedy, zda by nám nechtěl pomoci,“ vysvětlil člen spolku Zubrnická museální železnice Radek Kubala.

„Museli jsme skloubit jeho termíny natáčení a povedlo se. Jen nemá potřebný profesní průkaz, může tedy autobusem jezdit, ne ho řídit s cestujícími,“ řekl Kubala. Užitečný ale byl i jako průvodčí. Nabídl cestujícím historky, pobavil je.

Marek Kainek se narodil Michaele Šlaisové z Ústí nad Labem 15. července v 8.11 hodin v Ústí nad Labem. Měřil 52 cm, vážil 3,42 kg
Vítáme vás na světě! Nově narozená miminka na Ústecku

Autobusová linka doplňuje od července část historické železniční trati v délce 6 kilometrů z Velkého Března do Zubrnic. Trať dále pokračovala dalších 13 kilometrů přes Lovečkovice, Levín a Úštěk. Zde provoz zatím nahradil historický autobus.

Z nové autobusové linky má radost i starosta Zubrnic Tomáš Pernekr. „Je vidět, že našim obcím není jedno, zda se tato zaniklá dráha opět bude rozvíjet, či nikoli,“ řekl.

Již 21. ročník srazu historických vozidel s názvem Ústecká veterán rallye se v sobotu odehrál na Mírovém náměstí a na parkovišti u OC Olympia.
FOTO: Srdce milovníků automobilové krásy zaplesalo, vidět byl mustang i corvetta