Zatímco Porta Bohemica vyzvedla své zákazníky a pomalu se vzdalovala od Marie, kapitán menšího plavidla Ivo Jiroušek vítal na můstku zajímavou skupinu prázdninových hostů.

Rum tekl proudem

Nalodila se hrstka drsných pirátů a jejich barevný harém. Po chvilce se Marie proměnila ve válečnou loď s černou vlajkou, rum tekl proudem a drsná píseň byla slyšet až v Dolních Zálezlech.

Kormidlo zakrátko ovládli vyhlášení rváči s bílou lebkou na klobouku, zkušený kapitán se nestačil divit, když špuntovky začaly pálit do nepřátel na pravém břehu.

Tak nějak by se dal vysvětlit scénář dětského karnevalu, který prý každým rokem nabízí vyhlídková loď ve stejný čas. „Já nejsem žádná princezna, těch tu je dost. Přímo pohádkově vypadá Justýna a Markéta. Šárka představuje vílu, Karolína japonskou gejšu, Valentýna je za zbojníka, její mladší sestra má kolty proklatě nízko. Můj převlek by měl nahánět hrůzu, jsem tu za vlkodlaka," vysvětlovala Daniela.

Kovový hák nesl batoh

Hned několik pirátů šermovalo před objektivem krvavou šavlí, prostě hrůza. Šestiletá Veronika Dragonová hledala na zemi pásku přes oko, její sestřenice Alžběta Suchánková vyzkoušela kovový hák na pravé ruce jako zkušený jeřábník k přepravě svého batohu.

Byl to prostě skvělý nápad a děti si své zasloužené prázdniny užívaly. Bezstarostný smích, rozzářené oči, gesta filmových hvězd. Tahle partička bude mít bloky plné poznámek, společná fotka s kapitánem Marie bude mít jednou cenu zlata.

I bez divadelního kostýmu je plavba lodí velký zážitek. Neseďte doma, když řeka čaruje.