V grandfinále nechyběli ani tanečníci Dance Center Marverci (DCM) ústeckého Domu dětí a mládeže. V pátek bojovali o umístění show dance formace dětské a juniorské kategorie. Dětská formace „Polární Express" choreografek a trenérek Jany Pokorné a Martiny Vernerové vytančila zlaté medaile titul Mistrů ČR v kategorii show art.

Jejich o trochu starší kamarádi, v juniorské věkové kategorii s choreografií Michaely Jonášové „Stay a bit longer to save me" získali krásné bronzové medaile.

MAMINKY ZÍSKALY STŘÍBRO

V sobotu byla výprava DCM početnější, do Prahy odjelo 93 tanečníků. I sobotní den začal úspěšně, když nejmladší tanečnice pod vedením Jany Pokorné a Martiny Vernerové vytančily zlaté medaile s choreografií „Neposední andílci" ve věkové kategorii do 8 let. Ziskem zlatých medailí ukončili svou letošní soutěžní sezonu.

V honbě za medailemi pak pokračovali i další reprezentanti DCM. Tým maminek, který vytančil na Czech Dance Masters zlato, se nenechal zahanbit ani na MČR a se svou formací „North Side Story" Martiny Vernerové vytančily stříbrné medaile.

Další cenné kovy zlaté přiváží do Ústí tanečnice v hlavní věkové kategorii s free show formací „Trapped in the dollhouse" choreografek Jennifer Zimové a Terezie Somolíkové. Premiéru na této soutěži měly sólové choreografie street a disco show HVK „Circus of horrors" v podání Terezy Varvažovské a „Not every story has a happy ending…" v podání Dominiky Dohnalové. Obě tanečnice obsadily medailové umístění Tereza si vytančila zlatou medaili a Dominika stříbrnou.

Neposední andílci z Dance Center Marverci jsou mistry republiky!

Dance Center Marverci DDM ÚL má i v letošním roce velmi úspěšnou soutěžní sezonu. Tanečníci DCM se účastní dvou tanečních soutěžních seriálů Taneční skupina roku 2016 a Czech Dance Masters 2016 a v obou seriálech sbírají medailová umístění.

Neposední andílci z Dance Center Marverci jsou mistry republiky! Nejmladší tanečnice DCM ve věku 4 7 let letos soutěží s show dance formací „Neposední andílci" choreografek Jany Pokorné a Martiny Vernerové. Jejich úspěch začal již v regionálních kolech, kde vytančily medailové pozice. Svůj úspěch potvrdily i na mistrovstvích Čech obou tanečních seriálů, kde získaly bronzové medaile.

V neděli 22. května se konalo Mistrovství České republiky Taneční skupiny roku 2016 ve Zlíně a 17 malých neposedných andílků z Dance Center Marverci vytančilo zlaté medaile titul mistrů ČR v kategorii show art baby věkové kategorie. A navíc obdrželi mimořádné ocenění poroty za choreografii.

O posledním květnovém víkendu nejmladší tanečnice DCM čeká ještě jedna soutěž Mistrovství ČR Czech Dance Masters v Praze Holešovicích. I zde se pokusí vytančit v konkurenci 11 tanečních souborů to nejlepší umístění.

POLÁRNÍ EXPRES

Další velmi úspěšnou choreografií je show dance formace dětské věkové kategorie „Polární Express", také pod vedením Jany Pokorné a Martiny Vernerové. Tato choreografie získala v obou tanečních seriálech titul mistra Čech a nyní se připravuje na vrchol soutěžní sezony, který tanečnice čeká poslední květnový a první červnový víkend v Praze.

Ani starší tanečníci nezůstávají pozadu. Medailová umístění obsazuje i juniorská show dance choreografie Michaely Jonášové „Stay a bit longer to save me" a tým maminek DCM s choreografií Martiny Vernerové „North Side Story", který získal zlaté medaile na MČ Czech Dance Masters v Chomutově a bronzové medaile na MČ Taneční skupiny roku v Praze. I tyto formace ještě čeká vrchol soutěží na MČR v Praze.

Letošní již 25. sezonu Dance Center Marverci zakončí 10. června narozeninovým plesem v Domě kultury, na který zve širokou veřejnost, bývalé i současné členy a příznivce DCM. Vstupenky na ples jsou v předprodeji na recepci ústeckého Domu dětí a mládeže.