Prázdninové parkurové skákání na Bukově patřilo mladým. Deváté kolo Amatérského jezdeckého seriálu 60-100cm v areálu TJ Tatran na Bukově zaplnilo ve středu 56 dvojic ze 17 jezdeckých oddílů Ústeckého kraje.

Třináct soutěží

„Celý seriál obsahuje 13 samostatných soutěží a závěrečné finále. Přes úporné vedro a opětovné poškození přívodního kabelu sloužícího k ozvučení všechno dopadlo dobře. Mladá jezdkyně Šlamborová z Děčína předvedla parádní výkon, nejvíce však překvapila dívčí reprezentace JK Pedra Ústí," konstatovala Petra Kratochvílová, ředitelka soutěže.

V první skokové soutěži s osmi 60cm překážkami bojoval jediný mladík Michal Pešout proti 28 slečnám a skončil na 15. místě. Celý zástup krasavic porazila osmiletá Lucie Šlamborová z JK Letní Stráň (Děčín).

Jamie a Růženka

„Opravdové sedlo jsem si vyzkoušela ve třech letech. Dnes jsem osedlala dva koně. Jeden se jmenuje Jamie, je mu šest let, velký bojovník. Růženka, to je ten druhý koník, mi vyhovuje víc. Je klidný, dobře skáče. Letos je to mé první vítězství, doufám, že dostanu doma dort," s úsměvem vysvětlovala dívenka.

„Holka se nebojí a koně prostě miluje. Ve škole samé jedničky, po tátovi ctižádostivý dravec. Musím ji brzdit, aby to nepřeháněla. Dnes jela dva závody, sedlala dva koně. Úctyhodný výkon i pro dospěláka," konstatovala maminka a trenérka v jedné osobě Miloslava Šlamborová.

Ve druhé soutěži do 80cm Lucie opět bodovala s Růženkou, zvládla bez zaváhání všechny překážky, rozhodoval čas (10). Bývalý volejbalový reprezentant, dlouholetý hráč Chemičky Ústí Milan Šlambor, má tři syny a jednu dceru. Lucie zatím nehraje volejbal, ale skákat umí. „Aby byla přehlídka Šlamborovců úplná. Paní Miloslava z vrozené skromnosti neřekla, že sama také soutěží v drezúře a patří na severu mezi nejlepší," jako náhodou doplnila Kratochvílová. Další letní skokové závody budou 10. srpna, přijďte se podívat.

Výsledky - skoková soutěž 60 cm - 28 dvojic

1. místo - Lucie Šlamborová - kůň Růženka - JK Letní Stráň
2. místo - Stanislava Škábová - kůň Saly - JK Naturál
3. místo - Laura Vodičková - kůń Tracy - SS Teplice Úpořiny

Výsledky - skoková soutěž 80 cm - 28 dvojic

1. místo - Bára Brzoňová - kůň Claudius - Hipodrom Most
2. místo - Lucie Malečková - kůň Lump - JK Pedra
3. místo - Adéla Šupová - kůň Heaven - KS Čeřeniště
5. místo - JK Pedra
7. místo - JK Pedra
8. místo - JK Pedra