Jen radost párkrát zkazil déšť, nejvíc před Markem Ztraceným a při Daře Rolins. Marek show posunul, Dara vodu z nebe vzala statečně. Po dešti ještě celá mokrá dál zpívala i mezi lidmi, tiskla jim ruce, na pódium si vzala malou holčičku.

Vedle tanečních hitů zpívala své nejstarší písničky Zvonky šťastia, Anjelik, Ak náhodou, Keby som bola princezna Arabela. A lidé byli její.

RAKETY S DEŠTĚM

Slavnosti začaly koncertem rokenrolové kapely Blue Rocket (BR) z Teplic, už tehdy padly první kapky. Mára, zpěvák BR, střídal rychlejší kousky a balady („Vařím si čaj" nazvali i své třetí CD z jara 2016). Kapela, která jela loni turné s Kabáty, dělala radost. „Zahráli jsme si skvěle, i když pro nás je to lepší až za tmy," tvrdila zpěvačka Anička.

Na malé scéně Letního kina začínali tepličtí bigbítoví Sorry holka. Na bicích jim seděla Viktorka, přítelkyně kytaristy, to aby buben neujížděl. Následující domácí čtyřka Will Eifell už buben podložila kobercem a hrála jako o život. Z regionálních kapel se ještě představila drsnější Nerrea s pár novinkami či jistota severu Točílas s bláznivou show.

„Nejlepší z této scény byli výborní ústečtí Idio & Idio, to je nejlepší, co dnes Ústí nabízí," řekl Deníku Jiří Beneš. Idio spolu s Točílas směle konkurovali hvězdám z velké scény počty nadšených fanoušků.

Slavnosti nabídly i soutěže, též tradičním pitím piva na čas. Pořadatelé také přizvali na scénu dva triumfující sportovní celky. „Blades dnes vyhráli v Liberci nad domácími," chválil moderátor oslav ústecký tým amerického fotbalu.

SLUNETA KINO NADCHLA

Stejně nadšené bylo publikum z dětského basketbalového týmu Sluneta. „Byli jsme sem pozvaní jako finalisté kluků do jedenácti let, protože jsme vyhráli dvě stříbrné medaile. Ale teď máme vystoupit před publikem a kluci jsou trošku nervózní," prozradil na své svěřence šéftrenér Tonda Pištěcký. Ale amfiteátr vítal kluky jako velké hvězdy.

Liberecký rapper Lipo zpíval s dívkou Yannou. „Ještě že tě Péťo mám," nechala se strhnou k vyznání lásky fanynka Petra Koláře. Hrál je se svou rockovou kapelou, nezapomněl na své velké hity Jednou nebe zavolá, Ještě že tě lásko mám a dal i na Schelingerovu Šípkovou Růženku.

„Jiří Schelinger by se letos dožil 65 let," připomněl Petr Kolář. „Přišla jsem se podívat na Daru Rolins a na Petra Koláře, mám od něj ráda všechny písničky," prozradila Jiřina Ondrůšková z Ústí Střekova.

Vedle Migu 21 měl největší ohlas Marek Ztracený. Jeho hity Tak už to bývá, Ztrácíš i vypůjčenou Nafrněnou zpíval celý amfiteátr, Mára si to užíval. Vedle klavíru, u kterého skládá své hity, hrál i na kytaru.

„Přišli jsme se podívat na Marka Ztraceného, na pivo a užít si sobotu," řekl mladý pár Bára a Karel z Ústí.

MACHÁČEK BYL SKVĚLÝ

„Pan Macháček byl dnes úplně skvělý, perfektní. Ty jeho grimasy, ten zpěv i herecké výkony, prostě bomba. Ale líbili se mi moc i Marek Ztracený a Dara Rolins, ta tu rozdala radost všem, nejen dětem. Byla skvělá. Z dneška jsem nadšená, ty zážitky si odnáším domů. A taky paličku Marka Ztracenýho, jeho bubeníka Standy Jahody," byla nadšená Jana Petrusová z Úštěku.

Přijela s kamarádkami, spolu také čekaly v zákulisí na šanci vyfotit se s hercem Jiřím Macháčkem. Nepřišel.

Jenže čekat na sebe nechal ten večer i rapper Rytmus. Měl zpoždění. Ale já to vzdal a nedočkal se tak jeho hitů ani ohňostroje. Přesto ale bylo zábavy dost.