„Vzhledem k tropickým bouřím, které již delší čas sužují oblast Srí Lanky, není možné vylovit dostatek tuňáků pro naši akci Porcujeme celé tuňáky," prozradila Petra Pištorová, mluvčí velkoobchodu.

Zdeněk Čziš, vedoucí obchodu pak prozradil, že čerstvý zachlazený tuňák přicestoval do Čech letadlem. „O téhle velikosti stál zhruba sedmnáct tisíc korun," prozradil a dodal, že jsou samozřejmě i daleko větší kusy, které se na aukcích v Asii prodávají za astronomické sumy.

Správné naporcování tuňáka a jeho úpravu na pánvi pak předváděl Michal Svoboda. „Potřebujete na to dva nože. Silné kopyto a ohebný nožík. Tohle je hřbetní část," popisoval s ostrým nožem v ruce. „To je nejlepší maso, červené a chutná trochu jako hovězí. Je nejlepší na steaky. Jen osmažit s pepřem a solí." Za kilo tuňáka zaplatíte kolem 700 Kč.

Tmavě červené části pak oddělil, protože tudy vede krevní řečiště, na které by mohl někdo být alergický.