„Trochu mě zaskočilo, že právě Ústí to má jinak. Je to takový divný, tradici by měli pořadatelé ctít. Od toho ji máme,“ řekla Deníku Evelýna Sajdlová ze Skřivánku, zatímco cimbálovka hrála na náměstí kousek od zastávky MHD písničky lidové i hity Michala Tučného a Fešáků.

„Já jsem jela speciálně kvůli svatomartinskému v sobotu až sem na náměstí - a tady nic,“ konstatovala Marie Žáková ze Skřivánku, její spolutchýně. „Ale víno tu dnes mají skvělé,“ pochvalovaly si kolem šestnácté hodiny obě dámy.

„Dáváme přednost červenému, svému oblíbenému modrému portugalu. Jistěže k němu sýr být nutně nemusí. Ale když my to tak máme rády,“ shodly se spokojené návštěvnice. „Možná že se dá na svatomartinském něco zkazit, ale já to nezažila. Vždycky jsem pila jen dobré,“ dodává Evelýna Sajdlová.

A pořadatel Pavel Kacerovský vysvětlil, proč ústecká oslava připadla až na pondělí, a ne na sobotu. „Pořádám tuto akci již podvanácté. Ale jen jednou přišlo opravdu málo lidí. To když byla oslava právě v sobotu. Proto chceme vycházet vstříc především lidem, kteří jsou o víkendu mimo město. A pak také těm, kteří jsou odpoledne z práce, z kanceláří a rádi na svatomartinské v pondělí vpodvečer přijdou,“ dodal pořadatel.

48. Mezinárodní taneční festival v Ústí nad Labem
OBRAZEM: Ladnost, vášeň, krása. Tanečníci se sjeli do Ústí