Nechvalně proslulé ghetto v ústecké čtvrti Mojžíř zase o něco víc prokoukne. Fotbalisté zdejšího klubu se konečně zbaví ostudy, která je dlouhé roky pronásleduje. Zchátralé zázemí se šatnami plné eternitu a složené ze staré jídelny nahradí u hřiště moderní stavba s klubovnou.

„Projekt se nám líbí, po letech jsme se konečně dočkali,“ říká předseda klubu TJ Mojžíř Josef Králik. Momentálně probíhají demoliční práce. „Azbest už se zlikvidoval. Předpokládám, že v nejbližších dnech bourací práce skončí a začne se s výstavbou. Termín ukončení je březen 2018,“ zmiňuje starostka Neštěmic Yveta Tomková.

Takto by podle projektu mělo vypadat nové zázemí mojžířského klubu.
Ostuda fotbalu zmizí. Mojžíři pomůže město

Ve výběrovém řízení zvítězila ústecká společnost SIM stavby. „Celá rekonstrukce se vysoutěžila za 9,6 milionu korun včetně DPH,“ dodává Tomková. Peníze na opravu schválili v září zastupitelé města.

Fotbalová soutěž v Mojžíři je po městě vyhlášená. „Návštěvnost zápasů je vůbec nejvyšší v celém Ústí. Na zápasy A týmu chodí v průměru i 200 až 300 návštěvníků. Troufám si tvrdit, že v tomto jsme unikátní i v republikovém srovnání,“ říká Josef Králik, který se sám minimálně 30 let fotbalu věnuje.

Ilustrační foto
Epidemie žloutenky se šíří Ústím, onemocněl i úředník z Neštěmic