Obeslal magistrát, dopisoval si i s primátorkou. Chodník, po kterém denně projdou stovky lidí z nedalekého vlakového nádraží či směrem do blízké jídelny, ovšem stále připomíná ementál.

OPRAVA JE V ZÁSOBNÍKU INVESTIC

„Divím se, že si toho nikdo nevšimne, je to tři sta metrů od centra krajského města. Vždyť to je o zabití, hlavně v zimě," říká dvaaosmdesátiletý důchodce. Čtěte také: Seniorka si zlomila kotník na ledu. Soudí se s městem už čtyři roky

Podle informací z Odboru dopravy a majetku ústeckého magistrátu je oprava celé ulice U Chemičky v zásobníku investičních akcí. „Tyto akce se provádějí dle přidělených finančních prostředků. Náklady na rekonstrukci jsou zhruba šest milionů korun," sdělila vedoucí kanceláře primátorky Dana Gloserová. Termín opravy už ovšem nekonkretizovala.

„Rádi bychom do městského majetku investovali více, ale bohužel naše město je hodně zadlužené a my musíme dluhy postupně co nejvíce snižovat," popsala v dopise adresovaném Černému primátorka města Věra Nechybová.

PODNĚTY PŘICHÁZÍ OD OBČANŮ

Nový kabát by ovšem nutně potřebovaly desítky chodníků po celém Ústí. Centrální obvod město například seznam zničených chodníků vypracoval. Vyjmenované v něm jsou ulice jako Beethovenova, Elišky Krásnohorské, Klíšská u Cihelny či chodník v Habrovicích U Švejka. Jde o necelou dvacítku lokalit po celém obvodu. Přečtěte si: Zranili jste se na neuklizeném chodníku? Žádejte odškodné

„Podněty přicházely zejména od samotných občanů. Z odboru dopravy a majetku máme na opravy přidělené 3,8 milionu korun s tím, že by devadesát procent oprav mělo být hotových ještě v letošním roce," informoval starosta obvodu Kamil Hýbner.

Sám Josef Černý věří, že se chodník skutečně jednou podaří opravit. „Každý den, když tudy chodím na oběd, tak mě to štve. Někdo si může lehce zlomit i nohu. Ale na magistrát v této věci už psát nic nebudu, mám toho dost. Budu se teď snažit upozorňovat na jiná místa. Samozřejmě pokud na to budu mít ještě sílu a náladu," uzavřel Černý.

Mohlo by vás zajímat: Úklid v Ústí kolabuje. Chybí lidé

Řidiči Arriva Teplice 8. března stávkovat nebudou