Gyros s chlebem pita, tomatovou polévku s rybami, rajčátko s feta sýrem i tvarohovo-dýňový krém chválily i sedmileté školačky Elišky z Března a Homole. „Chtěly bychom bydlet v Řecku,“ tvrdily. Jídlo vymyslela s šéfkuchařem vedoucí školní kuchyně Linda Knotková.

Zdroj: Deník/Radek Strnad

„Chtěli jsme dětem nabídnout obměnu středomořské kuchyně. Ryby nemusí, ale v polévce jim většinou nevadily,“ shodla se vedoucí s Ullíkem. Zastávka na Ústecku nebyla pro Ullíka ničím výjimečná. Šéfkuchař jezdí do škol představovat jiná jídla, než se běžně vaří ve školní kuchyni.

Velikonoce v Zubrnickém skanzenu.
FOTO: Pomlázky, klobásy, pečené brambory. V Zubrnicích už oslavili Velikonoce