Stáž pro ně připravila partnerská Střední škola obchodu, řemesel a služeb v Krásném Březně.
„Bylo tu deset žáků s učitelkou, kuchaři, cukráři a servírky. Pracovali v Inpeku, u nás v kuchyni i v sousední škole a děvčata obsluhovala v hotelu Vladimir. Martin reprezentovali vzorně," uvedl ředitel školy Pavel Cajtaml.
JINÉ CHUTI, JINÉ KOŘENÍ
Kromě odborného programu si hosté ze Slovenska prohlédli město a jeho okolí, navštívili Prahu i Drážďany.
„Bylo to perfektní, udělali pro nás, co nám na očích viděli," ocenila učitelka Andrea Tomčányová. „Super, do Vladimiru bych se ráda ještě vrátila," přidala se jedna ze žákyň.
Ivan vařil ve školní kuchyni. „Nějaké rozdíly existují, třeba polévky děláte jinak, máte jiné chuti, koření. Poprvé jsem dělal polévku s takovými proužky z palačinek – celestýnské nudle. Bylo to hodně zajímavé."