Soutěž Beautiful and Strong se v sobotu konala v hale Sluneta na Klíši.

Děti předvedly akrobacii

„První ročník akce se má stát základem tradice. Letos tu máme závodníky z České a Slovenské republiky, v příštích ročnících počítáme i se širší zahraniční účastí," vysvětlil ředitel soutěže František Bartoš.

V soutěži se utkaly krásné ženy a dívky v kategorii bikini fitness, silní muži zdolávali tři velmi těžké discipliny a utkaly se také nejmenší děti, které předvedly akrobatické sestavy a pózování.

Beautiful and Strong tak představila siláky, kteří předvedli například rychlost v tahu břemene, svá krásně tvarovaná těla ukázaly ženy z českých a slovenských fitness a sestavami s přemety, skoky a salty udivovaly děti v kategoriích do a nad jedenáct let.

Peníze dostal vozíčkář

Součástí akce je i zábavný program. „Předpokládáme, že s dalšími ročníky rozšíříme počet závodníků i hostů programu," dodal Bartoš.

Soutěž se věnovala i charitativní práci. Fotoobraz Petra Berounského se třemi sportovkyněmi se stal během finále předmětem dražby. Za 5 500 korun ho vydražil pan Jiří, peníze dostal vozíčkář Tomáš Martinec, který je použije na nákup přídavných koleček ke svému vozíku.