Do majálesového průvodu se zapojila i studentka Michaela Kršová. „Kostým jsem si žádný nevzala, přišli jsme průvod podpořit a hlavně si užít akce v kampusu," sdělila Michaela.

Právě bohatý program plný alternativní muziky, zábavy, mnoha stánků a umění přilákal k univerzitě na Klíši stovky zájemců. Majáles byl také poprvé zcela bezbariérový. 

„Potěšilo mě, že v dnešní uspěchané době s mnoha komerčními vlivy přišli sami studenti s myšlenkou návratu oslav majálesu k původním tradicím a k prezentaci alternativního hudebního proudu. Věřím, že organizace ze strany Studentské unie bude stejně profesionální jako v loňském roce," uvedl rektor Martin Balej.

JINÁ ATMOSFÉRA

Podle ohlasů návštěvníků se majáles povedl na výbornou. „Byla to ta nejlepší studentská akce, na které jsem za poslední roky byl. Rád jsem zase viděl své kolegy ze své alma mater. Oslavy mají na akademické půdě úplně jinou atmosféru než v Letním kině. Vyplatilo se sem cestovat," podotkl bývalý absolvent přírodovědecké fakulty Ivo Rybárik, který přijel z Prahy.

Příští sobotu pak v Letním kině proběhne Ústecký majáles. Dorazí skupiny jako Chinaski, Horkýže Slíže nebo Jelen.