Tříletá Emma Novotná získala ocenění ústecké knihovny jako její nejpilnější nejmladší Čtenář roku 2018. Se svou maminkou Alenou Antalovou navštěvuje nejen Dětské oddělení, ale i další tři pobočky. Jsou také pravidelnými návštěvníky akcí pro děti, které knihovna pořádá a vidíme se tak alespoň jednou do měsíce.

Za kalendářní rok 2017 si Emmička půjčila celkem 298 pohádkových knih a leporel. Od chvíle, kdy se stala naší čtenářkou, si z knihovny odnesla už téměř tisíc knížek.

Slavnostní předání ceny proběhlo během akce s autorkou Ester Starou, která děti seznámila se svou knihou Chrochtík a Kvikalka na cestě za blýskavým prasátkem. A to jak s příběhem těchto neohrožených postaviček, tak s celou cestou, již museli kvůli „blýskavému prasátku“ urazit. Poté spolu s dětmi vytvořila během dílny mapu putování.

Skiareál Telnice.
Lyže neuklízejte, na Telnici i Bouřňáku jsou nyní ideální sněhové podmínky

Malé Emmičce popřála Ester Stará spoustu krásných čtenářských zážitků a předala jí knihu s věnováním. S gratulací se připojili za město Ústí nad Labem Renata Zrníková, zastupitelka a starostka ÚMO Severní Terasa, za Ústecký kraj Adam Šrejber, vedoucí odboru kultury a památkové péče, za SKIP Alžběta Tománková a za Severočeskou vědeckou knihovnu ředitelka Jana Linhartová.

Jiří Starý