Lehký plastový disk slouží jako štafetový kolík, který se vzduchem přenáší z jednoho hráče na druhého. Cílem je branková zóna.

„Scházíme se každou středu ve sportovní hale v Krásném Březně od 19.30 do 21.00 hodin. Pravidla nejsou složitá, taktika je dána vyspělostí hráčů. Na soupisce mám prozatím patnáct nadšenců. Začíná se technikou hodu, která má velký význam při řešení jednotlivých situací. Výhodou této hry je ekonomická dostupnost a variabilita použití. Hraje se v hale, venku na písku nebo na fotbalovém pažitu. Pokud vím, tak v Ústeckém kraji není žádný oficiální tým, proto je naší snahou založit vlastní smíšené mužstvo a přihlásit je v České asociaci létajícího disku," říká jeden z trenérů Marek Zavřel.

Oba mladí trenéři hrají v Praze, kde je největší frisbee konkurence. ČR má svou reprezentaci, hraje se ME i MS.

„Sportů s využitím létajícího talíře je víc, známý je třeba discgolf, nebo se pořádají vyřazovací soutěže v hodu do dálky. V Praze existují speciální frisbee shopy, kde vás vybaví podle požadavku celou sérií barevných disků. Kdo má zájem si nejprve něco nastudovat, stačí zadat ultimate frisbee.cz a víte vše. Momentálně začínáme nábor do týmu, nabízíme ukázku, konzultace na tel. 736671459," s úsměvem doplňuje Marek Zavřel. 

Zajímavostí této hry je fakt, že se hraje bez rozhodčího. Všichni totiž hrají pouze a jedině fair play!