U pomníku obětem fašismu a bojovníků za svobodu se spolu s válečnými veterány sešli představitelé města, kraje, armády, policie a dalších institucí, kteří postupně položili k pomníku kytice a uctili památku obětí válek minutou ticha.

„I v dnešní době je důležité připomínat si hrůzy válek především proto, abychom už žádné další veterány mít nemuseli," uvedl ve svém projevu Oldřich Bubeníček. Jak dodal, aktuální válečné konflikty jsou od nás sice vzdáleny, ale s ohledem na moderní techniky a technologie je tato skutečnost zdánlivá.

PŘIPOMÍNKA ROKU 1918

Primátorka Věra Nechybová poděkovala veteránům za jejich zásluhy. „Děkuji za to, co udělali pro své děti, vnuky, pro nás, že obětovali to nejcennější," připomněla primátorka.

Den válečných veteránů je celosvětově připomenutím válečných obětí, v ČR se slaví od roku 2001. Termín 11. listopad byl zvolen jako připomínka roku 1918, kdy bylo ve vagonu nedaleko francouzského Le Francport. podepsáno příměří mezi spojenci a Německem, a tím byla ukončena 1. světová válka. Symbolem Dne veteránů je květ vlčího máku.