Hokejoví žáci z celého kraje se tu potřetí sešli na benefičním fotbalovém turnaji. Cíl? Pomoci získat peníze na koupi motomedu pro 11letou Marušku z Chlumce, která trpí od narození dětskou mozkovou obrnou.

Vstupné na benefiční turnaj mladých sportovců bylo dobrovolné. Jeho důležitou součástí byly dražby dresů známých hokejistů, které po finanční stránce dopadly nad očekávání skvěle.

„Dražební rekord 20 tisíc korun udělal dres české hokejové naděje Martina Nečase z HC Kometa Brno. Benefice získala pro Marušku 94 500 korun,“ přiblížil výsledek akce její pořadatel Aleš Pavlas.

Zdroj: Deník/Radek Strnad

Turnaje se účastnilo na 90 malých hokejistů, kteří zastupovali města Chomutov, Litvínov, Most, Ústí, Děčín, Litoměřice a Kladno. Vyhrál tým Mostečtí Lvi.

„Nešlo o vítězství, ale o parádní atmosféru akce a fakt, že potřetí pomáhala. Kluci se setkali i v jiných odvětvích než jen v hokeji. Sami viděli, že mohou být rádi, že jsou zdraví. Že mají ten dar od Boha a mohou dělat vše, co chtějí, fotbal nebo hokej,“ pochvaloval si asistent trenéra mladších žáků Mosteckých Lvů Jaroslav Štěpánek.

Celoroční soutěže Plamen.
FOTO, VIDEO: Okresní klání hasičů Plamen vyhrály Božtěšice a Mojžíř

Nápad na benefiční turnaj se zrodil v hlavě Aleše Pavlase, který působil v Ústí jako trenér hokejových žáků. Stejně jako rodina Marušky žije v Chlumci a věděl, že potřebuje pomoct.

„To, co pro nás dělají mladí hokejisté, je neskutečné. Jednou v roce na závěr sezony se sejdou, díky trenérovi Aleši Pavlasovi uspořádají dobročinný turnaj a pomáhají nám získat peníze na to, co potřebujeme,“ byl vděčný otec Miloslav Procházka.

Rodině loni benefice pomohla získat peníze na kvalitní invalidní vozík. Letos pořídí motomed, rehabilitační přístroj pro procvičování horních a dolních končetin.

Slavnostní otevření expozice železniční trati a regionálního muzea Lovečkovic.
FOTO: Z bývalé nádražní budovy v Lovečkovicích je muzeum