Program na Lidickém náměstí uvedl Starý rok 2016, který přihlížejícím připomněl, co vše se letos vlastně dělo a omluvil se, že skrblil na zimních radovánkách, jako je lyžování nebo sáňkování. K dobré náladě přispěli i mladí trubači ze ZUŠ Evy Randové, Ústecký dětský sbor UJEP a také zpěváci Vladimír Hron a David Deyl.

„Jsem rád, že jsem mohl po delší době opět do Ústí přijet, je tu nádherná atmosféra, připomíná to města na Moravě, kde se také sejde plné náměstí a lidé se dobře baví," ocenil David Deyl.

ZASTAVTE SE NA MALIČKOU CHVILKU

Samotný ceremoniál rozsvícení vánočního stromu a slavnostní výzdoby gradoval postupně. Primátorka Věra Nechybová všem popřála krásné Vánoce a zdraví: „Zastavte se na maličkou chvilku, odpočiňte si od předvánočního shonu a užívejte si nejkrásnější čas v roce společně a s láskou, doporučila primátorka.

I když lidé na náměstí a především děti už čekali na rozsvícení stromu, rozehrála se čelní stěna budovy magistrátu barvami a světelnými efekty. Originální videomaping s hudebním doprovodem představil významné ústecké dominanty jako je Větruše, Porta Bohemica, hrad Střekov nebo Mariánský most.

Jeden z posledních paprsků pak zamířil na vánoční strom, chvíli po něm poskakoval a náhle svítil celý strom a krátce po něm i ostatní výzdoba. „Nádhera, vydechla holčička na ramenou jednoho tatínka. „To už brzo budou Vánoce, dárky a cukroví a pohádky," zadoufala.