Projevy za sychravého pronesli Eva Outlá, starostka městského obvodu Střekov a Karel Karika, místostarosta městského obvodu Ústí nad Labem – centrum. Přítomno bylo asi deset občanů.

„Oslava tohoto významného výročí je důležitá. Musíme si totiž uvědomit odpovědnost k sobě samým, ale vůbec k celé současné situaci. Sama Masaryka považuji za největšího státníka naší doby. I proto mám velkou radost, že jeho pomník stojí právě na území Střekova,“ řekla Ústeckému deníku starostka Eva Outlá.

STŘEKOV MĚL SLOŽITÉ DĚJINY

„A i tím, že dějiny našeho obvodu jsou ve 20. století tak složité. Teď narážím na samostatnost Střekova, pak jeho násilné připojení k Ústí z důvodů druhé světové války a potřeby úřednictva, aby nastoupili do armády,“ vysvětlila starostka.

„Jsem tu už potřetí v řadě, příští rok právě tady oslavíme sto let vzniku samostatného Československého státu,“ těší se Karel Karika. Dnes si to opět užívám, ale počasí nás zlobí. Mám úplně zmrzlou pusu,“ posteskl si ústecký místostarosta.

Zdroj: Deník/Radek Strnad

A prozradil, že k výročí Československa za rok předá Muzeu v Ústí nad Labem pro něj zajímavý artefakt. „Je to stuha, kterou věnoval mému dědečkovi přímo Tomáš Garrique Masaryk. Vzdám se jí sice nerad, ale myslím, že je potřeba, aby se dostal tam, kam patří,“ vysvětlil Karel Karika.

"Takové výročí si musíme připomínat, abychom nezapomněli, odkud jsme a kam jdeme. A vzít si z tohoto velikána příklad, protože Masaryk byl bytostný demokrat," řekl Aleš Bárta, dobrovolník veřejného sálu Hraničář a člen krásnobřezenského spolku Krásné sousedění.

Vichřice zničila také střechu historických Žižkových kasáren v Terezíně.
Vítr sebral střechu Baumaxu, v Tisé to vypadalo, jako když nastal konec světa