Získané finanční prostředky poputují do Mobilního hospice Masarykovy nemocnici v Ústí nad Labem, spadající pod Krajskou zdravotní, a. s. Organizátorky akce se rozhodly podpořit dobrou věc a zapojit do pomoci co nejvíce lidí.

"Sečteno a podtrženo: na Mobilní hospic ústecké Masarykovy nemocnice letí 12 255 Kč! Moc děkujeme všem, kdo jste přišli a akci podpořili," poslala vzkaz jedna z organizátorek, Anna Urbanová. Dík patří i dalším děvčatům: Barboře Ulrichové, Markétě Rajmanové, Lindě Honsové, Pavlíně a Michaele Lazarovým, Pavle Brabencové a Karolíně Al-Eraidiové.

Multidisciplinární tým mobilního hospice tvořený lékaři, zdravotními sestrami, sociální pracovnicí, psychologem a v případě potřeby i kaplanem, pomáhá těžce nemocným pacientům skončit svůj životní příběh doma, ve svém vlastním sociálním prostředí a v kruhu rodiny.

Bitva u Chlumce, srpen 2013.
Ústecko čeká pestrá sobota. Pobaví festival Fírfest či výročí bitvy u Chlumce

Pečuje o pacienty v konečném stadiu nevyléčitelných onemocnění, u kterých jsou možnosti kauzální léčby vyčerpány a pacient a jeho rodina preferují péči v domácím prostředí. Tento tým se stará o celkový komfort umírajícího a jeho rodiny. To znamená péči o pacienta nejen po stránce fyzických obtíží a psychické pohody, ale i snahu podpořit pečující rodinu včetně zabezpečení dostupné sociální pomoci.

Mobilní hospic Masarykovy nemocnice pracuje od září 2014 a dosud jím prošlo více než 400 pacientů. Hlavním smyslem hospicové péče je kvalitně prožitý zbývající čas umírajícího a podpora jeho rodiny a blízkých.

Parkoviště v Zanádraží.
Parkoviště v centru Ústí čeká velká modernizace