Škole se letos podařilo získat příspěvek od nadace, který jí umožnil předělat starou zahradu. Vyrostlo na ní nové hřiště, ale především bylinková zahrada a arboretum s místními dřevinami.

Podle ředitelky Libuše Renové zahradníci na úpravách pracovali během letních prázdnin. „V září jsme ale řekli, že by bylo třeba na zahradě udělat mnohem více. Uspořádali jsme brigádu, na kterou přišla celá řada rodičů zdejších žáků," uvedla ředitelka.

Dětem, ale i rodičům se nová zahrada líbí. „Je to tady skvělé. Ale jak se líbí vám? A co nejvíce?" ptali se žáci základní školy reportéra Deníku.

Podle Renové nebude nová zahrada sloužit jen na okrasu. Škola ji chce prakticky využívat. „Vedle arboreta jsme pořídili lavice a stoly. Pokud bude hezké počasí, chtěli bychom, aby se tam děti mohly učit. Hlavně v předmětech jako je přírodopis," uvedla.

Zahrada má pomáhat i jinak. Dětem má ukázat, jak jednotlivé rostliny vypadají. Na zahradě najdou u bylin a u všech stromů názvy. Pod dohledem učitelů udělaly starší děti herbář využitelný při vyučování.