„Těšit se budeme nejen na snímky přibližující krásu obdivovaného Českého středohoří a staveb v něm, ale i na život v něm. Motivy lidí a zvířat ve spojení s krásnou krajinou totiž v předchozích ročnících téměř chyběly, což nás mrzí,“ říká předseda poroty Petr Hermann.

Uzávěrka soutěže je 31. srpna příštího roku, aby fotografové měli příležitost fotit v každém ročním období. Soubor nejlepších snímků opět bude vystaven v hradu, a to v listopadu příštího roku.

V 7. ročníku dochází ke změně v pravidlech. „Vyhlašujeme pouze jednu kategorii, která je společná pro jednotlivé snímky i série,“ upozornil Petr Hermann.

Přihlásit lze jeden až tři kusy jednotlivých fotografií nebo jednu sérii o maximálním počtu 4 snímků nebo obojí současně.

Jednoznačným vítězem 6. ročníku soutěže se stal Zbyněk Nezbeda s fotografiemi vinic a sadů, který překvapivě v tajném hlasování poroty složené z profesionálních i amatérských fotografů získal první i druhé místo v kategorii A jednotlivých snímků. Třetí skončila Jarmila Kacarová se snímkem nazvaným Cestou na Kočku. Kategorii B vyhrál Jiří Volf se sérií fotografií, kterou nazval České středohoří je krásné, rozmanité a nedoceněné.

Více informací o pravidlech, stejně jako vítězné snímky z předchozích ročníků, naleznete na webových stránkách www.e-fotosoutez.cz.

Z národní potravinové banky se expeduje ke klientům i zelenina.
FOTO: Nesklizenou zeleninu dali potřebným