Návrh rozpočtu na rok 2016 s jeho opravou nepočítá a v současné době ani neexistuje dotace, kterou by na ni město mohlo dostat. Řekla to vedoucí odboru rozvoje města ústeckého magistrátu Eva Šartnerová.

Bazény se rozpadají

Koupaliště bylo v posledních dvou letech uzavřené kvůli rekonstrukci přilehlé plavecké haly. Jestli otevře příští rok, není jasné. Podle Šartnerové jsou ve špatném stavu kromě jiného bazény, které praskají a rozpadají se.

„Tato poškození a narušení konstrukcí byla v havarijním stavu již před zahájením rekonstrukce plavecké haly, zejména u dětského brouzdaliště. Dále se jedná o opadané ochozy kolem bazénu, havarijní stav přívodních potrubí, opadávání dlaždiček bazénu a podobně," řekla Šartnerová.

Radnice chce podle Šartnerové příští rok připravit projektovou dokumentaci na rekonstrukci, která má stát pět milionů korun. „Teprve zhotovení projektové dokumentace vyčíslí náklady potřebné na rekonstrukci venkovního areálu," uvedla Šartnerová.

Od neděle i pro plavce

Opravy termálního koupaliště jsou v takzvaném zásobníku investičních akcí města. V něm úřad odhaduje náklady na 50 milionů korun.

Bezprostředně u termálního koupaliště je plavecká hala, která je po rekonstrukci. Stála téměř 258 milionů korun. Město na ni získalo více než 153 milionů z ROP Severozápad. Halu, které dominuje zcela nový padesátimetrový bazén, radnice otevře na konci listopadu.

„Slavnostní otevření plavecké haly na Klíši proběhne v sobotu 28. listopadu," uvedl náměstek primátorky Jiří Madar. Od neděle 29. listopadu pak začíná ostrý provoz, kdy si lidé už budou moci v bazénu také zaplavat.