Pořádá jej Herní klub UZEL, který vznikl na jaře tohoto roku s cílem nabídnout příznivcům hraní z řad dospělých a mládeže společný prostor, kde získají přístup ke své oblíbené zábavě i spoluhráčům.

„Ze zkušenosti víme, že mnoho lidí má doma hry, rádi je hrají, ale největší problém je, že nemají s kým. Často bývá ten nejlepší zážitek až při větším počtu hráčů,“ říká předseda klubu Martin Havránek. 

Součástí víkendového hraní bude i sobotní turnaj v karetní hře Bang!, do nějž ceny poskytla společnost Albi, která hru vydala. Sobotní program začíná v 10 hodin, do turnaje je potřeba se přihlásit do 15 hodin. Více informací k akci naleznou zájemci na facebooku klubu nebo na webových stránkách.

„Klub funguje po celý rok. Setkání máme pravidelně vždy první a třetí neděli v měsíci od 10 do 18 hodin. Zde hrajeme různé hry, které má klub k dispozici nebo hry, které donesou sami účastníci. Kromě toho se potkáváme vždy druhé a čtvrté pondělí od 17 do 21 hodin na menší hraní, zejména k vyzkoušení ještě nehraných her či zahrání si nějaké oblíbené konkrétní hry. Toto menší setkání se jmenuje Všední UZEL,“ dodává Martin Havránek.

Student Daniel Andrle - gymnázium Děčín, následně škola Open Gate.
Na zkoušku máme jeden pokus, říká Čech studující ve Skotsku