"Kolektivní sporty se zrychlují a velký důraz se klade na sehranost a taktiku. Hokejbal má v Ústí solidní tradici, dobré výsledky a já bych chtěl přispět ke zkvalitnění soutěže založením mini přípravky. Každé pondělí od 16.00 hod. probíhá na Bukově nábor zájemců ve věku od 5 do 9 let. Momentálně mám 5 šikovných kluků. Nejlepší je prozatím devítiletý Tomáš, který navlékl brankářskou výstroj. Nebojí se a má docela solidní postřeh. Rád bych dal dohromady tak 12 až 15 klučinů, abychom se mohli zúčastnit v příštím roce prestižního turnaje," říká hlavní trenér nadějí Milan Jelen.

Nábor nejmenších hokejbalistů na Bukově začal.Šestiletý Mirek hraje hokej za Slovan, devítiletý Tomáš dává góly na fotbalovém hřišti v Neštěmicích, Milan má také zkušenosti z hokeje.

Všichni kluci obdivují Jágra, ale na jednom dresu bylo jiné jméno. Rozesmátý Milánek opakovaně předváděl perfektní blafák a na zádech měl nápis Crosby. "Vím, kdo to je. Hraje hokej v Americe. Je docela malý, ale dává hodně gólů jako já," říká sportovec s bílou přilbou v ruce.

U mantinelu sleduje svého vnuka hrdý dědeček a moc by mu přál další kamarády do sestavy budoucího mužstva. "Já si myslím, že by měl mladý trenér oslovit nějakou školu na Bukově, nebo ve Všebořicích.  Momentálně je ještě odpoledne dobře vidět, ale za měsíc to bude horší," konstatoval zkušený pozorovatel.

V lednu se rozhodne, kde se uskuteční mistrovství České republiky mini přípravek, zda tam bude poprvé i mužstvo z Ústí se uvidí.