O Indiánovi se málo ví, že byl všestranný sportovec. Když měl ještě dobrou práci ve společnosti Severočeská plynárenská, jezdil na letní tábory s dětmi jako vedoucí.

„Byl hodný, ale za svůj smutný osud si mohl sám. Podepsalo se na něm předčasné úmrtí jeho rodičů, maminku miloval. Když zemřela, bylo mu asi 32 let," tvrdí blízcí, s kterými redaktor Deníku hovořil. Nepřáli si ovšem, abychom zvěřejnili jejich jména.

Tajemné úmrtíOd konce roku ležel Jaroslav Dvořák napojený na přístroje v LDN u Prahy poté, co byl nalezen v Ústí 16. prosince v bezvědomí. Už tehdy policie šetřila možnost cizího zavinění. Po jeho smrti nařídila policie pitvu, aby zjistila příčinu úmrtí.
O jeho smrti jsme informovali zde

Po sérii špatných rozhodnutí opustil Jaroslav Dvořák dobře placenou práci v Plynárenské a „podnikal"v pyramidovém systému. „Zadlužil se a přišel o byt, rodina mu podala pomocnou ruku jako mnohokrát," smutně se ohlíží kamarád.

POMOC SVĚTELNÝCH LAMP

Během své léčitelské etapy pomáhal lidem pomocí světelných lamp.

„Škoda že pan Světýlko umřel. Většina lidí ho znala jako nešťastného alkoholika, ale budete se divit! Chodila jsem k němu na fototerapie, byl šikovný. Pomohl mně i mému pejskovi, pak začal mít problémy se spaním. Pořádně nespal asi rok, začal to zapíjet. Byl jeden z mála lidí, kteří mi jednu dobu byli příkladem," vzpomíná zase Viktorka Marksová z Klíše.

Podle Indiánových blízkých byl alkohol jeho démonem, kterého nemohl porazit. „Bojoval s ním do konce života. To kvůli pití byl agresivní a vulgární, ač byl v podstatě dobrý člověk," tvrdí jeho blízká.

V hokeji byly jeho nejlepší roky v dorostu i juniorech. Hrál s Rosolem, který bydlel v Ústí, kamarádili se. Pak hrál za Povrly se skupinou kluků ze Slovanu. Okolo hokeje se pohyboval i jako dospělý. Pomáhal s tréninky a turnaji dětí.

Zpráva o Indiánově smrti, kterou přinesl Deník, se okamžitě rozšířila na Facebooku. Ústečané už vyhlásili sbírku na jeho pohřeb, rodina ji ale nechce. „Pohřeb zaplatíme sami, o veřejnou sbírku nemáme zájem," řekli příbuzní Deníku.

Čtěte také: Sebevraždu gymnazisty provázejí dohady, na škole je černá vlajka