Celý rozhovor najdete zde.

Stojíte v čele kandidátky sdružení Severočeši Ústí nad Labem. S jakými prioritami jdete do voleb? Co podle vašeho názoru nejvíc pálí Ústečany?
Naše priority pro nadcházející volební období vycházejí z podnětů občanů. Zjištění jejich názorů jsme věnovali značné úsilí, vytiskli jsme více než 30 tisíc dotazníků, pečlivě vyhodnotili veškeré maily a osobní poznatky ze setkání na všech úrovních.
Odpověděl bych konkrétně, co pálí občany. Jsou to bezpečnost ve městě a jeho čtvrtích, dále netransparentní politika vedení města, nedostatek pracovních příležitostí, stav komunikací, občané se neztotožňují s výší poplatků za svoz komunálního odpadu. Na těchto a dalších věcech zapracujeme a změníme je. Věříme, že náš program občané ocení a pomůže městu Ústí nad Labem.

Podle mě je jednou z největších chyb současného vedení města to, že neumí mluvit s obyvateli. Jaký význam vy sám přikládáte komunikaci s občany a jak by mělo vedení města postupovat konkrétně v této oblasti?
Komunikací se již dlouhodobě zabývám, je to součást mého povolání a jsem přesvědčen, že dobrá komunikace může spoustu věcí vyřešit a předejít častým nedorozuměním. Komunikaci proto přikládám velký význam a občané se na mě obracejí s obdobnými poznatky.
Proto by vedení města mělo věnovat větší pozornost a energii komunikaci s médii a občany, pořádat pravidelné tiskové konference a setkávat se s občany. Konzultovat s veřejností svoje záměry a umět svoje cíle veřejnosti představit a obhájit. Tím lze navrátit důvěru k politice a jejím představitelům. V novinách pracuji celý život a oblasti zlepšení komunikace mezi politikem a občanem jsem připraven věnovat maximální úsilí.

Jiří Morštadtpodnikatel, 47 let
od roku 2010 je zastupitel města Ústí nad Labem

Věnuje se charitativní činnosti, spolupracuje se světovou organizací UNICEF, podporuje útulky v České republice a bojuje proti zbytečnému týrání zvířat u nás i v Evropě.