Najíst se tu dá opravdu dosyta za 150 korun. Bun bo nam bo, polévky pho a bún, nudle a rýže, nebo thajské variace, stále oblíbenější závitky. Zabalí vám to a stačí, když se pro to zastavíte dle telefonické domluvy. Lidé o bistru většinou mluví v superlativech. Mnoho stravujících si pochvaluje také zdejší sushi. „Nejlepší, jaké jsem v Ústí jedl. Ryby čerstvé, konečně nesmrděly rybníkem,“ napsal jeden z hodnotících nadšeně. Pokud se kritika objeví, bývá ojedinělá a povětšinou na kurýry, kteří jim objednávku přivezou.
Levně se dá v poledne najíst i v minipivovaru Na Rychtě, v uličce hned mezi Mírovým náměstím a barokním kostelem sv. Vojtěcha vedle OC Forum. Jako příklad může posloužit menu z poloviny srpna. Pivovarský guláš s klobásou, křenem, vajíčkem a knedlíky za 149, vepřová krkovička nebo kuřecí prsa s bramborovou kaší a okurkou za 145, špagety se zeleninovým ragú s česnekem, olivovým olejem a parmezánem za 145, ledový salát s hovězím masem, rajčaty a koriandrovou majonézou dokonce za 139 korun.

Co se tipů na dobré a poměrně levné restaurace týká, vraťme se ještě na chvíli do Asie, či spíše na indický subkontinent. Obě indické restaurace v Ústí si získaly skvělá hodnocení. Taj Mahal v uličce Hradiště u Fora však o něco lepší – 4,7 hvězdy od více než dvou tisíc hodnotících. I tady mívají docela plno. Porce jsou velké, stylově servírované a dobře nadlábnout se tu dá už od 165 korun za porci. „Nejlepší indická! Jezdíme na ní pravidelně až z Chomutova,“ napsala o ní uživatelka mobilní aplikace, která se podepsala jako Kamila.
Zpátky do Čech. Pomineme-li solidně hodnocenou restauraci v supermarketu Globus, kde ceny hlavních jídel zpravidla začínají i za současné drahoty někde na 110 až 115 korunách a pravidelně tu bývá plno, najdeme celkem slušná hodnocení i na tradičních ústeckých restauracích. Třeba Fírovka ve Staré ulici nabízí oblíbeného kuřecího pašeráka (100 g) s vařenými bramborami za 160 korun, případně smažený sýr (120 g) s tatarkou a stejnou přílohou o dvacet korun levněji, karbanátky (120 g) s bramborovou kaší za 141 korun. Podíváme-li se opět na hodnocení do mobilních aplikací, víc jak pět tisíc zákazníků jí udělilo 4,6 hvězdy. „Lososové nugetky byly z pevného masa, žádná mletá záhada. Super,“ poznamenal jeden z nich.

Mezi další oblíbené restaurace patří například také Sahara v pasáži naproti Interhotelu Bohemia v Hrnčířské ulici. Nabízí nejen českou hospodskou klasiku a polední menu se dá pořídit za 155 korun: plněná tortilla, špagety se smetanou a kuřecím, za 159 si můžete objednat pikantní vepřové medailonky, dále pak kuřecí plátek o deset korun dráž a další. Smažený vepřový řízek dokonce začíná na 135 korunách. Za podobné peníze se dá najíst i na Masarykově ulici v restauraci U Kováře. Kuřecí pašerák za 154 korun, krkonošský řízek za 155, vepřové nudličky s nivou za 145, rybí filé za 163 korun.
