Ranní káva před odchodem do práce? Co takhle raději rozpohybovat tělo sportem? Plavecká hala na Klíši zavádí novinku v podobě ranního plavání. Reaguje tak na četná přání Ústečanů.

VSTUPNÉ JE LEVNĚJŠÍ

„Vyšli jsme vstříc našim návštěvníkům a nabízíme tuto službu každé pondělí, středu a pátek od 6.00 do 8.00 hodin. Ceny jsou levnější oproti běžnému vstupnému, protože takhle brzy ráno ještě není v provozu pára," podotkl ředitel Městských služeb Miroslav Harciník. Hodina vyjde na 50 korun, dvě hodiny na 70 korun.

Provozovatelé se nápadem brzkého plavání nechali inspirovat v okolních městech. První ranní rybičky protáhly svá těla v hale již v pondělí.

„Určitě jde o dobrý záměr. Uvidíme, jak budou tuto možnost Ústečané využívat. Nevím ale, na co provozovatelé čekali až do května. Už to mělo fungovat od začátku, co se hala otevřela," říká předseda a hlavní trenér Městského plaveckého klubu Roman Eckert.

Harciník vysvětluje, že důvody byly personální. „Chtěli jsme službu zavést dříve, ale shodou okolností se nám nedařilo sehnat dostatek vyškoleného personálu," podotkl Harciník.

VODU ČEKÁ ROZBOR

Ústecké veřejnosti plavání doporučuje vedoucí Laboratoře pro studium pohybu Fakulty zdravotnických studií UJEP Marek Jelínek. „Někomu ranní cvičení nemusí dělat dobře, ale to jsou spíše výjimky. Vesměs se po plavání většina lidí cítí dobře, jsou rozhýbaní a nástup dne je mnohem svižnější," poznamenal Jelínek.

Na milovníky vody čeká i další překvapení. Koupaliště v Brné pro letošní sezonu, která začne v pondělí, zavedlo příznivé rodinné vstupné a zvýhodnilo rovněž měsíční permanentní vstupné pro děti i dospělé. Navíc návštěvníkům poskytne šatny zdarma.

„Nově nabízíme také zlevněné vstupné již od 16.00 hodin, namísto 2,5 hodiny před ukončením provozní doby koupaliště, jak tomu bylo doposud. Základní vstupné pro dospělé osoby zůstává zachováno ve výši 80 korun," upřesnil Harciník s tím, že kompletní ceník je dostupný na webu Městských služeb.

Na koupališti se v současnosti uklízí, seče tráva a natírají lavičky. „Připravují se též rozbory vody," uvedl Harciník.