Kočárky i kola Ústečanů cyklostezkou jen drandily, kdo nevyrazil na sváteční procházku a loknout si zrzavé vody, jako by to parné odpoledne ani nežil. Krátké rodinné procházce nahrával i fakt, že byl státní svátek a obchody měly zavřeno.

Když právě nehrála pro početné publikum kapela, mohli se svými opeřenými svěřenci blýsknout cvičitelé dravých ptáků. Trochu z nich šel strach, orel skoro vypadal jako letadlo. Příjemně to šplouchalo na člunech na Labi, vhod přišly ukázky práce vodních záchranářů. Jen nebylo radno jim jít pomáhat. Jsou to přeci jen jiní kabrňáci, úplně stačilo ze břehu zatleskat.

Interhotel Bohemia slavil 50. let od svého otevření
FOTO: Kulaté výročí Bohemky oslavili s fakírem a SuperStar

To samé platilo o hasičích, kteří si tu po sobotním dnu otevřených dveří na stanici ve Všebořicích dali repete. Ani policie nezůstala pozadu, ukazovala dětem své motorky a mohly si sednout do služebního auta.

Odpoledne patřilo soutěžím. Menší školáci zkoušeli lovit umělohmotné rybky na háček, zábavná byla střelba šípy do terče. „Indiáni mě baví,“ hlásil babičce malý Jirka z Dobětic. Ani dívky neostrouhaly, pro ně byly připraveny koně, zmrzlina a sladké nealko. „Je prima, projet se tu na koni. Koupíš mi ho, tati,“ smála se Denisa ze Stříbrníků.

Střekovská radnice už předloni načala pěknou tradici, které se u Labe dál bude dařit. A dost vděčného publika najde po celém Ústí.

Den otevřených dveří u hasičů ve Všebořicích.
FOTO: Den otevřených dveří hasičů ve Všebořicích nalákal stovky lidí